Laden...

Kersenlinzenvlaai

( 5 out of 5 )
Laden...
Kersen linzen vlaai
  • 8-10Porties
  • 1:25 hVoorbereidingstijd
  • 35 mBaktijd
  • 2:0 hBereidingstijd
Print recept




Ingrediënten kersenlinzenvlaai

  • Bodem van linzendeeg:
  • Kersenvulling:
  • Garnering:

Stap voor stap

  • Linzendeeg maken:

    - Zeef het meel met het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker boven een kom
    - Doe de in kleine stukjes gesneden boter, de melk en het ei erbij en kneed snel met de keukenmachine/mixer met deeghaken tot een soepel deeg
    - Kneed nog even met de hand na en verdeel het deeg in twee gelijke bollen
    - Leg het deeg 1 uur in de koelkast

  • Kersenvulling bereiden:

    - Laat de kersen uitlekken en vang het sap op
    - Maak het aardappelzetmeel aan met een beetje van het vocht
    - Bind het uitlekvocht met het aangemaakte aardappelzetmeel op het vuur en voeg de suiker toe
    - Doe de kersen erbij en laat het geheel 30 minuten rusten om te binden

  • Vorm vullen:

    - Beboter een vlaaivorm en bestuif het aanrecht met bloem
    - Rol één deegbol uit tot een ronde lap, groter dan de vlaaivorm en bekleed de bodem en de wanden van de vorm hiermee
    - Rol de rest van het deeg uit en snijd er 1 cm brede repen van
    - Verdeel de kersenvulling gelijkmatig over de bodem en leg de deegrepen er overheen in een ruitjespatroon
    - Bestrijk de vlaai met de losgeklopte eidooier en bestrooi hem met suiker en amandelen

  • Kersenlinzenvlaai bakken:

    - Bak de vlaai in het midden van een voorverwarmde oven
    - Ovenstand: Elektrisch 160° – Hetelucht 150° – Gasoven stand 2-3
    - Baktijd: 35 minuten
    - Haal de kersen-linzenvlaai voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen

Tips & Variaties

  • Gebruik voor een niet-afgedekte vlaai de helft van de hoeveelheden voor het deeg.

x

Lost Password