Laden...

Open appelvlaai

( 0 out of 5 )
Laden...
  • 8-10Porties
  • 60 mVoorbereidingstijd
  • 30 mBaktijd
  • 1:30 hBereidingstijd
Print recept




Ingrediënten open appelvlaai

  • Deeg:
  • Pudding:
  • Appelvulling:

Stap voor stap

  • Deeg maken:

    - Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom
    - Meng het met de mixer met deeghaken tot een deeg
    - Maak er een bal van
    - Laat het deeg rusten in de koelkast

  • Pudding bereiden:

    - Breng de melk met het vanillestokje aan de kook
    - Neem de pan van het vuur en voeg het custard-maïzenapapje al roerend toe
    - Laat een halve minuut doorkoken en laat afkoelen
    - Strooi de vanillesuiker over de pudding

  • Appelvulling bereiden:

    - Schil de appels en snijd deze in dunne schijfjes
    - Meng de kaneel (en eventueel een scheutje rum) er doorheen
    - Laat even intrekken

  • Vorm vullen:

    - Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap van ongeveer een halve centimeter dikte
    - Leg het deeg in de bakvorm
    - Verdeel de pudding gelijkmatig over het deeg
    - Leg de appelschijfjes dakpansgewijs in cirkels op de pudding
    - Bestrooi de open appelvlaai met suiker en verdeel er enkele klontjes boter over

  • Appelvlaai bakken:

    - Bak de open appelvlaai in het midden van een voorverwarmde oven
    - Ovenstand: Elektrisch 175° – Hetelucht 150° – Gasoven stand 3-4
    - Baktijd: 30 minuten
    - Kijk na 20 minuten en draai de vlaai als de ene kant bruiner is dan de andere
    - De vlaai is gaar als deze goudbruin is
    - Haal de open appelvlaai uit de oven
    - Maak de randen met een spatel los
    - Bedek de appelvlaai met aluminiumfolie
    - Leg daarop een rooster met de onderkant naar boven
    - Keer het geheel in één vloeiende beweging om
    - Verwijder de vorm
    - Leg een ander rooster op de onderkant van de vlaai
    - Keer alles weer om en verwijder het rooster en de aluminiumfolie

x

Lost Password