Laden...

Rijstevlaai met kersen

( 3 out of 5 )
Laden...
Rijstevlaai opgemaakt
  • 8-10Porties
  • 2:05 hVoorbereidingstijd
  • 25 mBaktijd
  • 2:30 hBereidingstijd
Print recept




Ingrediënten rijstevlaai met kersen:

  • Rijstevlaai:
  • Kersenvulling:
  • Garnering:

Stap voor stap

  • Rijstevlaai bakken:

    - Bak de vlaai volgens het recept voor een standaard rijstvlaai, maar sla de laatste stap (vlaai opmaken) over
    - Bereid de garnering voor als de vlaai in de oven staat

  • Kersenvulling maken & garnering voorbereiden:

    - Laat de kersen uitlekken en vang het sap op
    - Neem per dl sap 7 g aardappelmeel en maak het aan met een beetje kersensap
    - Breng de rest van het sap aan de kook, giet er al roerend het aangemaakte aardappelmeel bij en laat onder voortdurend roeren even doorkoken
    - Voeg de kersen toe en roer het mengsel door
    - Laat de kersenvulling iets afkoelen
    - Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker luchtig, zodat hij nog net van de lepel valt
    - Rasp de chocolade in grove krullen

  • Rijstevlaai opmaken:

    - Breng na het bakken eerst de kersenvulling aan
    - Breng kort voor het serveren de slagroom gelijkmatig aan op de vlaai
    - Strooi de chocolade over de slagroom

x

Lost Password