Loading...

Gistdeeg

Vlaaienassortiment View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • Let op: gebruik ongeveer de helft meer voor een dichte vlaai of rastervlaai
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 20 gram verse gist
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 deciliter melk
  • 2 eetlepels (basterd)suiker
  • 1 eidooier

Vlaai van gistdeeg: basisrecept

Met dit basis recept kun je zelf Limburgse vlaai van gistdeeg maken. De meeste vlaaien op deze site worden gemaakt met…

(3.9 / 5)
Zwarte pruimenvlaai met raster View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • 30 gram verse gist
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 deciliter melk
  • 3 eetlepels (basterd)suiker
  • 1 eidooier
  • paneermeel
  • 350 gram gedroogde zwarte pruimen en suiker naar smaak OF
  • 500 gram zwarte pruimenmoes
  • 50 gram grove suiker

Limburgse zwarte pruimenvlaai

Zwarte pruimenvlaai: recept voor Limburgse vlaai met zwarte pruimen. Deze pruimenvlaai heeft een bodem en raster van gistdeeg.

(4.1 / 5)
Verse pruimenvlaai View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 20 gram verse gist
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 deciliter melk
  • 2 eetlepels (basterd)suiker
  • 1 eidooier
  • 1 kg kwetsen (pruimensoort geschikt voor bakken)
  • 30 g suiker
  • poedersuiker

Limburgse verse pruimenvlaai

Met dit recept kunt u zelf Limburgse vlaai met verse pruimen maken.

(3.8 / 5)
kruimelvlaai View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 20 gram verse gist
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 deciliter melk
  • 2 eetlepels (basterd)suiker
  • 1 eidooier
  • 5 dl koude melk
  • 15 g maïzena
  • 15 g custard
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 110 gram suiker
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram bloem

Kruimelvlaai

Kruimelvlaai: maak zelf een lekkere Limburgse puddingkruimelvlaai met dit recept.

(3.7 / 5)
kruimelvlaai View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 20 gram verse gist
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 deciliter melk
  • 2 eetlepels (basterd)suiker
  • 1 eidooier
  • 400 gram frambozen
  • paneermeel of beschuitkruim
  • 110 gram suiker
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram bloem

Frambozenkruimelvlaai

Frambozenkruimelvlaai: maak zelf een lekkere Limburgse kruimelvlaai met frambozen vulling met dit recept.

(4.3 / 5)
Rijstevlaai View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 gram bloem
  • 12 gram gist
  • 1 dl melk
  • 20 gram boter
  • 12 gram suiker
  • 1/2 ei
  • beetje zout
  • 1 l melk
  • 100 gram paprijst
  • 130 gram suiker
  • (10 g bloem of custard)
  • 2 1/2 eieren
  • 1/4 liter slagroom
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 20 gram pure chocolade

Limburgse rijstevlaai

Rijstevlaai: recept voor een traditionele Limburgse rijstevlaai.

(3.7 / 5)
Rijstevlaai opgemaakt View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • Zie de <a href="www.vlaairecepten.nl/recepten/limburgse-rijstevlaai/" title="recept voor Limburgse rijstevlaai">ingrediënten voor een standaard rijstvlaai</a>
  • 5 dl kersen op sap
  • aardapppelzetmeel
  • 1/4 liter slagroom
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 20 gram pure chocolade

Rijstevlaai met kersen

Rijstevlaai met kersen: recept voor een lekkere Limburgse rijstevlaai met een laag kersen.

(3.3 / 5)
kruimelvlaai View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 20 gram verse gist
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 deciliter melk
  • 2 eetlepels (basterd)suiker
  • 1 eidooier
  • een pot of blik kersen van +/- 1 liter
  • 4 eetlepels koud bindmiddel of 4 theelepels aardappelzetmeel
  • enkele eetlepels suiker
  • paneermeel of beschuitkruim
  • 110 gram suiker
  • 100 gram roomboter
  • 150 gram bloem

Kersenkruimelvlaai

Kersenkruimelvlaai: recept voor een heerlijke Limburgse kersenkruimelvlaai.

(3.8 / 5)
Limburgse vlaai met raster View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 300 gram bloem
  • snufje zout
  • 30 gram verse gist
  • 25 gram boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 deciliter melk
  • 3 eetlepels (basterd)suiker
  • 1 eidooier
  • paneermeel
  • 700 gram kersen uit pot (ongezoet)
  • 60 gram suiker
  • 4 theelepels aardappelzetmeel
  • 50 gram grove suiker (naar keuze)
  • ei om af te strijken

Limburgse kersenvlaai

Kersenvlaai: recept voor Limburgse kersenvlaai (met raster)

(4 / 5)
Sinaasappels View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 20 gram verse gist
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 deciliter melk
  • 2 eetlepels (basterd)suiker
  • 1 eidooier
  • 3 dl melk
  • 25 gram custardpoeder of vanillepuddingpoeder zonder suiker
  • 25 gram suiker
  • 5 grote handsinaasappels
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 2 theelepels aardappelzetmeel
  • 50 gram suiker

Sinaasappelvlaai

Sinaasappelvlaai: recept voor een lekkere vlaai van gistdeeg met sinaasappel op een laag pudding.

(3.1 / 5)
Mangovlaai View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 20 gram verse gist
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 deciliter melk
  • 2 eetlepels (basterd)suiker
  • 1 eidooier
  • 2 rijpe mango’s
  • sap van ½ citroen
  • 40 gr suiker
  • 2 dl water
  • 2 theelepels aardappelzetmeel
  • evt. nougatine of geraspte kokos

Mangovlaai

Recept voor mangovlaai, een heerlijke tropische verrassing!

(2.8 / 5)
Ananasvlaai View Ingredients
Save Recipe
x
Ingredients
  • 200 gram bloem
  • snufje zout
  • 20 gram verse gist
  • 15 gram boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 deciliter melk
  • 2 eetlepels (basterd)suiker
  • 1 eidooier
  • 3 dl melk
  • 25 gram custardpoeder of vanillepuddingpoeder zonder suiker
  • 25 gram suiker
  • Een blik ananasschijven of een verse ananas
  • 2 dl ananassap (of ananaskookvocht)
  • bindmiddel voor vruchtensap of aardappelzetmeel
  • eventueel slagroom

Ananasvlaai

Ananasvlaai: recept voor een lekkere vlaai van gistdeeg met ananas op een laag pudding.

(3.3 / 5)
x

Lost Password