Ingredients
- Let op: gebruik ongeveer de helft meer voor een dichte vlaai of rastervlaai
- 200 gram bloem
- snufje zout
- 20 gram verse gist
- 15 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 deciliter melk
- 2 eetlepels (basterd)suiker
- 1 eidooier
Vlaai van gistdeeg: basisrecept
Met dit basis recept kun je zelf Limburgse vlaai van gistdeeg maken. De meeste vlaaien op deze site worden gemaakt met…
Ingredients
- 350 gram zelfrijzend bakmeel (of gebruik bloem en voeg 1 1/2 theelepel bakpoeder toe)
- snufje zout
- 175 gram (basterd)suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram boter
- 3 eetlepels melk
- 1 ei
Linzenvlaai: basisrecept
Met dit basis recept kun je zelf Limburgse linzenvlaai maken. De meeste vlaaien worden gemaakt van gistdeeg. Dit lijkt erg op…
Ingredients
- 350 gram zelfrijzend bakmeel (of gebruik bloem en voeg 1 1/2 theelepel bakpoeder toe)
- snufje zout
- 175 gram (basterd)suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram boter
- 3 eetlepels melk
- 1 ei
- 350 gram gedroogde zwarte pruimen en suiker naar smaak OF
- 500 gram zwarte pruimenmoes
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 1 eidooier
- 1 eetlepel suiker
Zwarte pruimen-linzenvlaai
Zwarte pruimen-linzenvlaai: recept voor een echte Limburgse linzenvlaai met zwarte pruimen. Deze vlaai heeft een bodem en raster van linzendeeg. Je…
Ingredients
- 300 gram bloem
- snufje zout
- 30 gram verse gist
- 25 gram boter
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 deciliter melk
- 3 eetlepels (basterd)suiker
- 1 eidooier
- paneermeel
- 350 gram gedroogde zwarte pruimen en suiker naar smaak OF
- 500 gram zwarte pruimenmoes
- 50 gram grove suiker
Limburgse zwarte pruimenvlaai
Zwarte pruimenvlaai: recept voor Limburgse vlaai met zwarte pruimen. Deze pruimenvlaai heeft een bodem en raster van gistdeeg.
Ingredients
- 200 gram bloem
- snufje zout
- 20 gram verse gist
- 15 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 deciliter melk
- 2 eetlepels (basterd)suiker
- 1 eidooier
- 1 kg kwetsen (pruimensoort geschikt voor bakken)
- 30 g suiker
- poedersuiker
Limburgse verse pruimenvlaai
Met dit recept kunt u zelf Limburgse vlaai met verse pruimen maken.
Ingredients
- 200 gram bloem
- snufje zout
- 20 gram verse gist
- 15 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 deciliter melk
- 2 eetlepels (basterd)suiker
- 1 eidooier
- 5 dl koude melk
- 15 g maïzena
- 15 g custard
- 3 zakjes vanillesuiker
- 110 gram suiker
- 100 gram roomboter
- 150 gram bloem
Kruimelvlaai
Kruimelvlaai: maak zelf een lekkere Limburgse puddingkruimelvlaai met dit recept.
Ingredients
- 200 gram bloem
- snufje zout
- 20 gram verse gist
- 15 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 deciliter melk
- 2 eetlepels (basterd)suiker
- 1 eidooier
- 400 gram frambozen
- paneermeel of beschuitkruim
- 110 gram suiker
- 100 gram roomboter
- 150 gram bloem
Frambozenkruimelvlaai
Frambozenkruimelvlaai: maak zelf een lekkere Limburgse kruimelvlaai met frambozen vulling met dit recept.
Ingredients
- 200 gram bloem
- 12 gram gist
- 1 dl melk
- 20 gram boter
- 12 gram suiker
- 1/2 ei
- beetje zout
- 1 l melk
- 100 gram paprijst
- 130 gram suiker
- (10 g bloem of custard)
- 2 1/2 eieren
- 1/4 liter slagroom
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel vanillesuiker
- 20 gram pure chocolade
Limburgse rijstevlaai
Rijstevlaai: recept voor een traditionele Limburgse rijstevlaai.
Ingredients
- Zie de <a href="www.vlaairecepten.nl/recepten/limburgse-rijstevlaai/" title="recept voor Limburgse rijstevlaai">ingrediënten voor een standaard rijstvlaai</a>
- 5 dl kersen op sap
- aardapppelzetmeel
- 1/4 liter slagroom
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel vanillesuiker
- 20 gram pure chocolade
Rijstevlaai met kersen
Rijstevlaai met kersen: recept voor een lekkere Limburgse rijstevlaai met een laag kersen.
Ingredients
- 200 gram bloem
- snufje zout
- 20 gram verse gist
- 15 gram boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 deciliter melk
- 2 eetlepels (basterd)suiker
- 1 eidooier
- een pot of blik kersen van +/- 1 liter
- 4 eetlepels koud bindmiddel of 4 theelepels aardappelzetmeel
- enkele eetlepels suiker
- paneermeel of beschuitkruim
- 110 gram suiker
- 100 gram roomboter
- 150 gram bloem
Kersenkruimelvlaai
Kersenkruimelvlaai: recept voor een heerlijke Limburgse kersenkruimelvlaai.