Abrikozen zijn een veelgebruikte vulling voor vlaai. De vulling kan worden gemaakt met verse of gedroogde abrikozen. Maar het seizoen voor verse abrikozen is maar kort. Verse abrikozen zijn namelijk verkrijgbaar van eind juni tot begin augustus. Wil je het jezelf helemaal makkelijk maken? Koop dan kant-en-klare abrikozenmoes of abrikozenpulp. Maar als je de vlaaivulling zelf maakt kun je deze natuurlijk zo zoet maken als je zelf wilt.
De recepten voor abrikozenvlaai
Limburgse Abrikozenvlaai. Een vlaai met een bodem van gistdeeg met een vulling van verse of gedroogde abrikozen. Afgedekt met een raster van reepjes deeg.
Abrikozenkruimelvlaai. Een vlaaibodem van gistdeeg en een vulling van abrikozenmoes of gedroogde abrikozen. Daar strooi je een laagje lekkere kruimels overheen.
Abrikozenlinzenvlaai. De bodem van deze vlaai is van linzendeeg. Je kunt ervoor kiezen de abrikozenvlaai open te laten. Maar het is ook lekker als je de vlaai afdekt met een raster van repen deeg.