Loading...

Abrikozenlinzenvlaai

( 3.5 out of 5 )
Loading...
Save Recipe Abrikozenvlaai punt
  • -8-10Servings+
  • 1:25 hPrep Time
  • 35 mCook Time
  • 2:0 hReady In
Print Recipe




Ingrediënten abrikozenlinzenvlaai

  • Linzendeeg (gebruik de helft voor een open vlaai):
  • Abrikozenvulling:
  • Garnering:

Stap voor stap

  • Linzendeeg maken:

    - Zeef het meel met het zout, de basterdsuiker en de vanillesuiker boven een kom
    - Doe de in kleine stukjes gesneden boter, de melk en het ei erbij en kneed snel met de keukenmachine/mixer met deeghaken tot een soepel deeg
    - Kneed nog even met de hand na en verdeel het deeg in twee gelijke bollen
    - Leg het deeg 1 uur in de koelkast

  • Abrikozenvulling bereiden:

    - Week de abrikozen 24 uur in lauw water
    - Verwarm ze in het weekwater tot ze zacht zijn
    - Maak met de mixer een puree van de abrikozen met zo min mogelijk water
    -Breng het naar wens op smaak met suiker

  • Vorm vullen:

    - Beboter een vlaaivorm en bestuif het aanrecht met bloem
    - Rol één deegbol uit tot een ronde lap, groter dan de vlaaivorm en bekleed de bodem en de wanden van de vorm hiermee
    - Rol de rest van het deeg uit en snijd er 1 cm brede repen van
    - Verdeel de abrikozenvulling gelijkmatig over de bodem en leg de deegrepen er overheen in een ruitjespatroon
    - Bestrijk de abrikozenlinzenvlaai met de losgeklopte eidooier en bestrooi hem met suiker en amandelen

  • Abrikozenlinzenvlaai bakken:

    - Bak de vlaai in het midden van een voorverwarmde oven
    - Ovenstand: Elektrisch 160° - Hetelucht 150° - Gasoven stand 2-3
    - Baktijd: 35 minuten
    - Haal de abrikozenlinzenvlaai voorzichtig uit de vorm en laat hem afkoelen

Tips & variaties

  • Bak een linzenvlaai altijd enkele dagen van tevoren. Dit type vlaai heeft namelijk altijd even nodig om goed op smaak te komen.

x

Lost Password